Hypnotherapie Amsterdam 
Lucia Paz-Hernández  

 

Therapie

 

Referenties

 
 

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie. Door middel van een hypnotische trance (dat is een gerichte aandacht naar binnen), leer je onbewuste bronnen te activeren.

Hoe gaat het precies in zijn werk? Nadat je je verhaal hebt gedaan stel ik een behandelplan op.

 

q

Haar warme persoonlijkheid inspireert vertrouwen en tegelijkertijd is haar hulpverlening uitermate professioneel en gericht op de situatie waarin je je bevindt. - Carmen H.

 
     THERAPIE      REFERENTIES  

Traumaklachten en- verwerking bij Hypnotherapie Amsterdam

Trauma is letsel
Een emotionele trauma is het litteken van een indrukwekkende gebeurtenis in je leven. Het kan iets zijn dat je zelf meemaakte, het kan iets zijn dat je gezien hebt. Het kan ver in je verleden hebben plaatsgevonden, het kan nog redelijk jong zijn.

Wat het meest voorkomende patroon is bij traumatische klachten is dat je dácht dat het trauma verwerkt was en dat ook een tijd (soms heel lang) zo leek en dat ineens ‘uit het niets’ die indrukwekkende gebeurtenis je hele leven in beslag neemt.

Gevangen in het moment
Soms achtervolgt een trauma je en kan je leven diepgaand ontwrichten. Of je wilt of niet, het moment waarop het trauma ontstond dringt zich aan je op. Vlak voor het slapen, op momenten dat je er niet op voorbereid was of door een geluid dat je hoort. Het kan zelfs zo zijn dat het trauma je werkelijkheid een beetje verandert en dat je dingen ziet of hoort die er eigenlijk niet zijn.

Hoe zie je jezelf?
Meestal gaan mensen zichzelf anders zien. Het beeld dat je van jezelf hebt beschadigd. Mensen schamen zich, worden een beetje moe van zichzelf en voelen zich machteloos, opgesloten in zichzelf. Het is, naast het verwerken van het trauma, net zo belangrijk aan je zelfbeeld te werken.

Hypnotherapie Amsterdam loopt met jou het proces door
Het volledig verwerken van een trauma is hard werken. Met hypnotherapie kun je dat proces versnellen én er zeker van zijn dat je alle stappen goed en volledig doorloopt zodat de kans kleiner is dat het trauma later nog eens komt opsteken.

Dat proces bestaat grofweg uit drie fases:

  • werken vanuit vertrouwen
    Als je van jezelf hebt geaccepteerd dat jouw gedrag en de dingen die je voelt heel normale reacties zijn, kunnen we aan het werk gaan.
  • herinneren en rouwen
    We zetten ons midden in het moment van je trauma en kijken het recht in de ogen aan. Ik ben me er van bewust dat dit voor veel mensen beangstigend kan zijn. Begrijp goed, we doen dat éénmalig. We moeten de herinnering als het ware verplaatsen van je onbewuste naar je bewuste geheugen. Zodat je er actief van weg kunt groeien.
  • herstel
    Waar de eerste twee fasen vrij kort zijn, ligt de meeste aandacht van de behandeling hier. Je leert met jouw trauma te leven en hervindt jezelf. Je kunt jouw leven weer gaan leven. Op jouw manier. Met hoop. Met anderen. Met rust.

EMDR therapie

EMDR betekent ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Door middel van oogbewegingen ben je tegelijkertijd bezig met het heden en het verleden. En dat blijkt een erg succesvolle techniek om vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Zonder uitgebreide gesprekken en in relatief korte tijd.

De eerste sessie is meestal heftig, dan pakken we dat moment even stevig beet. Daarna werkt EMDR met positieve stappen weg van dat moment en ga je je snel meer ontspannen voelen in jouw situatie.

Loop er niet te lang mee alleen
Veel mensen die moeilijk uit een slecht verwerkte trauma komen, trekken pas laat aan de bel. Je wilt het gevecht in je hoofd en in je gevoel het liefst uitzetten, misschien ben je bang dat als je er over gaat praten je het alleen maar erger maakt. Dat kan heel hardnekkig zijn.

Contact
Als je al zo ver bent dat je je hier aan het oriënteren bent, neem dan de volgende stap ook en ga naar je huisarts of kom eens bij ons langs. Je kunt ons altijd bellen voor een afspraak of mail naar Hypnotherapie Amsterdam ter attentie van Lucia Paz Hernandez.

Lucia Paz Hernandez

Hypnotherapie Amsterdam

  CONTACT

 

Lid van:

logo nbvh

Lid van:

RBCZ 

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

  Lid van:
Psychologen Nederland