Hypnotherapie Amsterdam 
Lucia Paz-Hernández  

 

Therapie

 

Referenties

 
 

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie. Door middel van een hypnotische trance (dat is een gerichte aandacht naar binnen), leer je onbewuste bronnen te activeren.

Hoe gaat het precies in zijn werk? Nadat je je verhaal hebt gedaan stel ik een behandelplan op.

 

q

Haar warme persoonlijkheid inspireert vertrouwen en tegelijkertijd is haar hulpverlening uitermate professioneel en gericht op de situatie waarin je je bevindt. - Carmen H.

 
     THERAPIE      REFERENTIES  

Prikkelbare Darm Syndroom bij Hypnotherapie Amsterdam

Over het ‘prikkelbare darm syndroom’ (PDS)
Bij het Prikkelbare Darm Syndroom is de werking van je darmen chronisch verstoord. Het kan zijn dat je voedsel heel snel, of juist heel langzaam verteert. Je moet vaak naar het toilet en dan weer helemaal niet. In veel gevallen zit er geen patroon in en zijn je darmen vooral ‘in de war’. Je krijgt buikpijn, vaak is dat een zeurende krampachtige pijn die maar moeilijk afzwakt.

Ook de klachten zijn onregelmatig. Dan weer heb je maandenlang nergens last van en dan ineens is het er weer. Het is dus ook lastig om te bepalen wat ‘chronisch’ is.

Veel mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom lopen er jaren mee rond voor ze er wat aan kunnen doen. Dat komt in het begin omdat je eenvoudigweg niet weet dat je het hebt. Maar als het je duidelijk is, heb je vaak nog een lange weg te gaan. Meestal wordt eerst in de voeding en het eetpatroon gezocht.
Je gaat op dieet, krijgt medicijnen en probeert supplementen uit. Veel van mijn cliënten hebben een lang traject achter zich en zijn in veel gevallen behoorlijk moedeloos.

Hypnotherapie en PDS
De behandeling bestaat uit lichaamsoefeningen en hypnose. Samen helpen ze je te ontspannen en geven ze je een manier om jezelf van binnen uit te helpen. Je leert eigenlijk je eigen darmen te ‘masseren’. Net zo goed als dat je bewust je buitenkant kunt besturen (iets pakken, ergens naar kijken, praten - alles wat je doet), kun je ook je binnenkant besturen. In de regel zijn het onbewuste processen: het kloppen van je hart, ademhalen én het verwerken van je eten.
Het lijkt onmogelijk om die processen bewust te beïnvloeden, niemand kan zijn hart langzamer laten kloppen. Alhoewel, je kunt bijvoorbeeld geluid ‘uit’ zetten, als je heel geconcentreerd zit te werken bijvoorbeeld. Je merkt niet dat er iemand al even tegen je aan zat te praten. Dat komt omdat je een onbewust proces beïnvloedde. Dat kun je van nature.

Tijdens de behandeling leer je die natuurlijke vaardigheid verder te ontwikkelen. Samen met het doen van lichaamsoefeningen en het beter begrijpen hoe je met stress omgaat, geeft het je de handvatten om op eigen kracht iets aan je klachten te doen. Voor veel mensen is dat overigens ook een heel fijn idee, dat je iets kunt doen.

Het werkt
Met hypnotherapie boeken we inmiddels goed resultaat op PDS: in bijna 90% van de gevallen worden de klachten minder. Ook goed om te weten: de behandeling kan gedeeltelijk vergoed worden door de meeste verzekeringen, de hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering.

Neem contact met mij op
Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel voor een afspraak of vul het contactformulier in naar Hypnotherapie Amsterdam ter attentie van Lucía Paz-Hernández.

Lucia Paz Hernandez

Hypnotherapie Amsterdam

  CONTACT

 

Lid van:

logo nbvh

Lid van:

RBCZ 

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

  Lid van:
Psychologen Nederland