Hypnotherapie Amsterdam 
Lucia Paz-Hernández  

 

Therapie

 

Referenties

 
 

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie. Door middel van een hypnotische trance (dat is een gerichte aandacht naar binnen), leer je onbewuste bronnen te activeren.

Hoe gaat het precies in zijn werk? Nadat je je verhaal hebt gedaan stel ik een behandelplan op.

 

q

Haar warme persoonlijkheid inspireert vertrouwen en tegelijkertijd is haar hulpverlening uitermate professioneel en gericht op de situatie waarin je je bevindt. - Carmen H.

 
     THERAPIE      REFERENTIES  

Therapie in Amsterdam met Lucía Paz-Hernández

De kracht van hypnotherapie
Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie. Door middel van een hypnotische trance (dat is een gerichte aandacht naar binnen), leer je onbewuste bronnen te activeren.
Bij de behandeling ben je nooit ‘weg’, je bent gewoon wakker en je bewust van wat er om je heen gebeurt. Je bent allen super geconcentreerd op je binnenwereld. In die staat kun je jezelf vragen stellen, talenten verkennen en ontdekken wat de verlangens en angsten zijn die op de achtergrond veel van je doen en laten bepalen.

De hypnose staat niet op zich, in de praktijk vullen we de behandeling aan met andere methoden, afhankelijk van je klacht en jouw persoon.

Stap één: een plan volgens stappen
Hoe gaat het precies in zijn werk? Nadat je je verhaal hebt gedaan stel ik een behandelplan op. Je krijgt precies te zien wat ik denk dat de te nemen stappen zijn, hoe dat in de praktijk gaat werken en wat ik van jou in de behandeling verwacht. Dat plan is geen verrassing voor je. We hebben het voor een groot deel samen opgesteld.

Stap twee: hypnose leren
Dan gaan we aan de slag. Om te beginnen help ik je in een staat van hypnose te komen. Voor de meeste mensen niet zo moeilijk, we doen allemaal de hele dag aan zelfhypnose. Denk maar aan: zó verloren zijn in een boek dat je je partner helemaal niet hebt gehoord, terwijl die al drie keer van vrij dichtbij je naam riep.

Hoe kan dat? Je oren zijn goed. Je partner stond bijna naast je. Nee, door je te concentreren heb je je oren ‘uitgezet’. Dat kun jij dus blijkbaar. Jammer genoeg niet op commando. In de praktijk leer jij het min of meer wél op commando te kunnen: prikkels van buiten uitzetten.

Stap drie: op reis door je innerlijk
Als je in die staat bent, kun je op reis. Er zijn vaste technieken ontwikkeld om dat te doen. Ze werken op basis van suggestie en associatie. Een soort dominosteentjes: als we de eerste om tikken, komen we vanzelf bij het einde. Daar ontdek je waar je krachten liggen, wat je drijft en hoe je al je innerlijke kracht kun gebruiken.

Therapie Amsterdam - verschillende klachten en therapieën

Bekijk hier de therapieën
Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Hypnotherapie Amsterdam. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik één van de volgende links:

Contact
Wil je meer weten over hypnotherapie in Amsterdam? Bel of mail Lucía Paz-Hernández van Hypnotherapie Amsterdam voor een afspraak.

Lucia Paz Hernandez

Hypnotherapie Amsterdam

  CONTACT

 

Lid van:

logo nbvh

Lid van:

RBCZ 

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

  Lid van:
Psychologen Nederland