Hypnotherapie Amsterdam 
Lucia Paz-Hernández  

 

Therapie

 

Referenties

 
 

Hypnotherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie. Door middel van een hypnotische trance (dat is een gerichte aandacht naar binnen), leer je onbewuste bronnen te activeren.

Hoe gaat het precies in zijn werk? Nadat je je verhaal hebt gedaan stel ik een behandelplan op.

 

q

Haar warme persoonlijkheid inspireert vertrouwen en tegelijkertijd is haar hulpverlening uitermate professioneel en gericht op de situatie waarin je je bevindt. - Carmen H.

 
     THERAPIE      REFERENTIES  

Waarmee kun je naar een hypnotherapeut?

Laat ik beginnen met te zeggen dat je met bijna elke vraag terecht kunt bij een hypnotherapeut. Voel je nooit bezwaard omdat je het misschien moeilijk onder woorden kunt brengen. Denk nooit dat het niet erg genoeg is. Elke hypnotherapeut hoort je verhaal graag en kan je verder op weg helpen (ook als dat niet bij hem of haar is).

Een hypnotherapeut behandelt al die klachten die te maken hebben met je innerlijk. Dat kunnen ook fysieke klachten zijn, denk maar aan een burn-out. Sommige cliënten weten voordat ze bij me komen precies wat de naam van hun klacht of vraag is, maar de meesten niet. De meeste mensen voelen zich overweldigd door gevoelens, gedrag of gedachten. En zonder het precies uit te kunnen leggen ervaren veel cliënten een gevoel van vast te zitten.

Hypnotherapie helpt ook bij een allergie of PDS (Prikkelbare Darmsyndroom)
Er zijn overigens ook een groot aantal klachten die misschien niet één-twee-drie met je binnenwereld te maken hebben, fysieke klachten als allergie of vruchtbaarheidsproblemen waarbij hypnotherapie het overwegen waard is.

Wanneer ga je naar een hypnotherapeut?
Ik ben er stellig van overtuigd dat het voor iedereen goed is een aantal maal in zijn of haar leven een traject te doorlopen met een professionele begeleider. Om de vragen aan te gaan die er écht toe doen. Om er voor te zorgen dat je niet van jezelf afdwaalt. En om je leven te verrijken en te verdiepen.

De meeste mensen gaan naar een therapeut of de huisarts als ze er zelf, of met vrienden of familie, niet meer uitkomen. Overigens, de meeste mensen gaan pas als het echt niet anders meer kan. Als het water ze aan de lippen staat. Ik moedig mensen aan niet te wachten. Alle drempels die je nu nog opwerpt stellen je herstel nodeloos uit. En net als met fysieke klachten - als je er mee blijft lopen, wordt het alleen maar erger.

Hoe vind je een goede hypnotherapeut?
Als eerste moet je kijken of de behandelaar goed is opgeleid en of hij of zij is aangesloten bij een beroepsvereniging. De SRBAG of de NBVH zijn goede verenigingen om in de gaten te houden als je een therapeut selecteert.

Maar net zo belangrijk is de persoon. Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat maar liefst 40% van het succes van de behandeling in de vertrouwensband behandelaar-cliënt ligt. En de meeste therapeuten zijn het er over eens: de ‘klik’ maakt het verschil. Vraag daarom bij je huisarts, die jou ook een beetje kent, of via vrienden en bekenden. En als je op een website kijkt, let dan óók op het persoonlijke verhaal, de stijl van werken. Dat is enorm belangrijk.

Wat gaat een hypnotherapeut doen?
Een hypnotherapeut zorgt voor veel inzicht in een heel korte tijd. Je krijgt de vragen voor je kiezen die er toe doen. Je krijgt een spiegel voor. De therapeut helpt je jezelf te zien zoals je dat nog nooit zag. Via de onbewuste processen die voor een groot deel bepalen wat je doet, hoe je je voelt en hoe je handelt, leer je wat er écht toe doet en waar je talent zit.

Werken aan je innerlijk is altijd werken ‘in de diepte’ en om je klacht te behandelen moeten we de instrumenten in jou vinden. Jouw unieke manier waarop jij je leven weer op de rit kan zetten. Geen enkele hypnotherapeut kan je die aanreiken, we weten wel hoe je ze kan vinden.

Een traject is dan ook altijd een traject van groei. De meeste mensen zien niet alleen hun klacht verholpen, maar voelen zich als mens verrijkt.

Meer informatie over hypnotherapeuten in Amsterdam
Als je meer wilt weten over hypnotherapeuten of als je een specifieke vraag over jezelf hebt, bel mij dan even voor een afspraak of vul het contactformulier in naar Hypnotherapie Amsterdam - Lucía Paz-Hernández.

Lucia Paz Hernandez

Hypnotherapie Amsterdam

  CONTACT

 

Lid van:

logo nbvh

Lid van:

RBCZ 

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

  Lid van:
Psychologen Nederland